Houpy Houpy Houpačky!

Věděli jste, že téměř polovina dospělých si při vzpomínce na dětství vybaví houpačku a houpání se? Patříte mezi ně?

Některé z mých nejhezčích vzpomínek je houpání u dědečka na zahradě, kde stál starý ořech a na něm byla houpačka...naprostá oáza klidu pro dětskou fantazii, proto také byla houpačka pro děti první produkt, který jste na Mumma.cz mohli najít :)

Dnes je v nabídce velká spousta různých variant houpaček, ať už závěsných nebo půlkulatých dřevěných houpaček vyrobených v duchu Montessori učení, které děti nejen skvěle zabaví, ale také rozvíjí jejich fantazii a kreativitu díky spoustě možností jak lze tuto houpačku využít...a každé dítě si jistě vymyslí své originální způsoby :)

U závěsných houpaček je velmi důležité dbát na kvalitu a bezpečnost zavěšení a jeho pravidelné kontrole.

Existuje několik způsobů jak houpačku zavěsit, můžete využít stropní zavěšení, na vnitřní trám nebo nosnou tyč (která se umisťuje do zárubní dveří, tato varianta je bez vrtání a lze ji využít pokud máte například stropy ze sádrokartónu a není možné tak navrtat nosné skoby do stropu).

Teď už jen vybrat jaká houpačka pro vaše děti bude ta pravá, a bude stačit jen jedna? 

Vybírat můžete z několika designů a provedení, houpačky Mumma jsou vyrobeny ze dřeva a jsou čalouněné měkkou sametovou látkou, která je velice snadná na údržbu, nesaje tekutiny a navíc vnitřní vložku u houpaček pro děti lze v případě ušpinění vyprat.

Pokud vybíráte první houpačku pro svého drobečka, zaměřte se na houpačky se zpevněnými zády, které jsou ideální pro děti které již sedí sami bez opory. Houpačky pro nejmenší jsou velmi pohodlné a děti si je jistě zamilují. Nejtěžší bude vybrat si barvu :)

Proč houpačka?

Houpání skvěle funguje jako "MOOD BOOSTER" neboli zlepšovat nálady, houpání totiž může zvýšit hladinu endorfinů a zlepšit tak náladu! Jen pár minut hraní nebo houpání na houpačce může změnit náladu a není pravděpodobné, že uvidíte nevrlou osobu, jak vystupuje z houpačky, na kterou se předtím pohoupala.

Koordinace, senzorická a motorická integrace jsou další benefity houpání, protože živé smyslové vědomí není pro každého samozřejmostí.

Kromě pěti smyslů zraku, zvuku, čichu, chuti a cítění může houpačka stimulovat smysl pro pohyb a vestibulární vědomí. Schopnost porozumět světu z různých rovin pohybu je velmi důležité, protože při houpání nejsme vždy ve vzpřímené poloze, proto můžeme pochopit náš svět a náš prostor z jiné perspektivy.

Jak již bylo zmíněno, houpačka je skvělá pro naučení se koordinovat pohyb svého těla, ale může také poskytnout celkově skvělé cvičení pro nohy, paže a střed těla, například umět se rozhoupat bez pomoci.

Houpání může být uklidňující nebo povzbuzující, díky kterému si můžete vytvořit prostor a čas pro socializaci nebo skvělé cvičení.

Tak kterou houpy houpy zvolíte?

Adéla

Mumma.cz

V případě, že budete potřebovat poradit s výběrem nebo budete mít dotazy určitě se na nás neváhejte obrátit: info@mumma.cz